Friday, April 13, 2012

12 April 2012

Salam.

12 April menjelma lagi, kali ini pada tahun 2012. Maknanya, aku telah terlahir di dunia ini selama tempoh 24 tahun mengikut kalendar masihi.

Selamat ulangtahun harijadi yang ke-24 buat diri aku. Sebagai peringatan terhadap aku yang sering lalai dalam menjalankan tugas sebagai khalifah. InsyaAllah. Terima kasih pada mak dan ayah yang membolehkan aku terlahir ke dunia ini. Sayang sangat pada mak dan ayah. :)

Hari yang bermakna ini pasti akan menjadi tidak bermakna jika tidak diisi dengan aktiviti-aktiviti yang bermakna. Eh? Macam berbelit-belit je ayat aku ni?

Ok, lupakan pasal ayat di atas. Maka, pada hari yang bermakna itulah aku telah keluar bersama yang tersayang melakukan aktiviti bersama-sama. Namun, aku ingin meminta maaf kepada si dia kerana telah menyebabkannya menunggu lama sehingga jam 1:30 tengahari sebelum kami keluar bersama-sama. Ada kelas di pagi hari, dan juga ada 'lab report' yang perlu disiapkan dan dihantar. Maaf ya. :)

Pertamanya, sudah tentu kami ingin mengisi perut yang kelaparan dan berbunyi-bunyi akibat semburan jus gaster ni. Maka, kami telah ke kompleks membeli-belah terdekat iaitu Jusco Bukit Raja. Sampai saja di sana, kami meluru ke panggung wayang untuk membeli tiket wayang bertajuk 'Dark Flight' yang ditayangkan pada jam 2:45 petang. Sebelum menonton wayang, sempat lagi kami mengisi perut yang dah berdentam-dentum bunyinya ni dengan makanan yang sememangnya berdentam-dentum juga harganya. Ok, sebenarnya kami makan di McD saja. Dapat makan Mega Mac, manakala si dia makan ayam goreng McD. Kenyang sungguh.

Di hadapan poster filem tayangan.
Bersama si dia di McD Jusco Bukit Raja.
Dipendekkan cerita, selepas habis menonton wayang, kami bergerak ke Secret Recipe untuk makan kek pula. Biasalah, dah nama pun hari jadi, maka tak lari dari kek dan juga hadiah. Dapat makan kek 'Tiramisu' dan juga 'Pecan Butterscotch'. Paling terkesan sekali bila si dia memberikan aku sekeping kad dan juga hadiah yang terbungkus rapi di dalam kotak. Alhamdulillah, akhirnya dapat juga seunit dompet bagi menggantikan dompet lamaku yang telah dimakan usia. Terima kasih awak! :)

Kek Secret Recipe : Tiramisu (Coklat) dan Pecan Butterscotch (Kuning).
Selepas maghrib pula, kami bergerak ke Restoran Sani untuk menyantap char kuey teow sebagai hidangan terakhir untuk hari ini. Keseluruhannya, aku sangat gembira kerana si dia sanggup mengambil cuti dan meluangkan masa selama sehari untuk meraikan hari bahagia ini bersamaku.

Si dia yang dah lama tak merasa char kuey teow.
Kegembiraan di wajah masing-masing. :) 

2 comments:

nurhazDV said...

that 2nd last pic...ahaha..buruk yg..aha...nnt pic awk ngan gmbr sy email k

Faiz Syazwan said...

haha, buruk ke?nak kena remove ke?biar jela kan, br natural, hehe..