Monday, November 5, 2012

Monday Blues

Salam.

Macam biasa, hari Isnin memang macam ni. Hari Isnin ni adalah hari paling sibuk untuk aku setelah berehat dari hari Jumaat. Bila tiba hari Jumaat je, hati aku akan bersorak riang, dan dalam masa yang sama aku mencongak-congak dan merancang penggunaan masa dengan baik. Tapi bila tiba hari Isnin, kesudahannya tetap sama. Kerja bertangguh semakin banyak. Tiada anjakan langsung.

Minggu setelah naik cuti seminggu ni memang 'thrill', masing-masing kena bersedia menghadap rakan karib dari pagi sampai lah ke malam. Oh memang begitu kan bila dengan rakan karib?Hahaha..

Ok, ulangkaji dan juga kerja rumah. Mesti berlambak-lambak perkara perlu disiapkan dalam satu masa. Bila sedar dari angan, baru tahu kita ni sebenarnya bukan adiwira yang boleh buat banyak perkara dalam satu masa. Begitulah realitinya.

Konklusinya, pagi ini aku makan kismis dan coklat minda. Minum 'nescafe 3 in 1' juga. Satu kombinasi yang 'failed' untuk seorang pelajar. Cerita ni tiada kaitan dengan entri ni, saja je nak kongsi diet pagi. :p

Dah malas nak membebel, kelas pun 'cancel' ni, jadi nak merayap keluar UiTM kejap, cari santapan untuk sarapan pagi. Makan coklat dengan kismis tak cukup mengenyangkan.

Adios amigos.

Salam.

p/s :- Taip entri guna apps 'BLOGGER' dalam iPhone ni buat aku salah taip dengan kekerapan yang tinggi. Duh.

1 comment:

nurhazDV said...

diet mende tu yg?ahaha....makan kismis ngn cekelat je la..