Tuesday, April 13, 2010

Penghargaan bagi mereka

Salam kepada semua.

Masih berada dalam mood yang rajin. Maka, aku menulis juga sebuah entri khas untuk mereka. Siapa mereka itu? Anda bakal mengetahuinya. Di saat kelapangan,aku sempat melakukan 'blogwalking' ke blog-blog tertentu. Ada yang sudah di kemaskini, ada juga yang hampir bersawang. Maka, tumpuanku kini adalah pada blog yang telah di kemaskini.

Sebagai contohnya, ialah blog Eym.

Siapa Eym? Aku tak pernah menceritakannya di sini,namun kali ini aku akan menceritakan serba sedikit tentang Eym. Eym adalah nama samaran, nama sebenar diberi adalah Aiman Nabillah. Aku kenal Eym ni semasa berada di MRSM Mersing sewaktu zaman lampau dahulu kala. Sekitar tahun 2004-2005. Sudah lama aku mengenalinya. Eym muda 2 tahun dari aku, sehingga yang aku ketahui, dia tinggal di Bandar Country Homes, Rawang. Namun, aku rasa dia sudah berpindah ke tempat lain. Ok, disebabkan aku tak tahu nama kawasan rumah barunya, aku tak nak cakap lagi. :P

Inilah Eym

Disebabkan Eym ni merupakan pelajar jurusan Undang-undang di MMU Melaka, maka memang tak menghairankan jika dia selalu merepek di dalam blog. Seorang yang rilek, 'cool' katanya. Lebih tepat sekali, 'average'. Ok, aku mengiyakan saja. :P

Aku terperasan satu entri di blog Eym yang menarik perhatian aku, sebabnya ia berkaitan dengan aku.

Nak tengok? Sila ikuti link ini --> Herespitory.

Ha, dah tengok? Comel kan? Sangat 'sweet'. :)

Ops, jangan lebih-lebih, nanti ada orang akan cemburu. Ok, baik, tutup cerita. Dan akhir sekali, terima kasih Eym sebab tak lupa hari jadi Faiz ya. :)

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kemudian, blog kedua ialah blog Nur Hazwani.

Sentiasa menggelarkan dirinya sebagai 'Da Vogue', agak perasan di situ. Juga sentiasa merasakan dirinya adalah 'blogger' tegar. Mungkin ada betulnya, sebab dalam sehari pun ada 2 entri, boleh lah kan. Maklumlah, dia sudah mempunyai blog sebelum ini, cuma baru sekarang berpindah ke blog baru, ingin membuka cerita baru katanya.

Inilah Nur Hazwani

Ok, apa yang aku nak katakan di sini ialah, dia ada membuat entri khas berkenaan aku juga. Maka, aku juga menyelitkan sedikit entri berkaitan dirinya.

Oh ya, mahu lihat apa yang dia tulis tentang aku? Kita tengok link berikut --> Da Vogue.

Terima kasih untuk kek, saat-saat istimewa, dan juga entri khas tersebut ya. :)

Maka kesimpulannya, terima kasih banyak-banyak. Sesiapa yang nak aku muatkan kisah beliau di blog ini, sila-silalah merajinkan diri buat entri tentang aku, hahaha...

Ok, tadi tu tipu je, aku tak nak pun paksa anda semua, kalau rajin dan ikhlas, sila-silalah ya. :)

Penat dah ni, selamat berjumpa lagi di entri akan datang.

*Sedang mendengar Black Kid - I'm Not Gonna Teach Your Boyfriend How To Dance With You.

8 comments:

nurhazdv said...

haha..cilok gmbr kat fb..haha...saje tak nak bg nmpak muke ea..hehe...ok..nasib baik ade cite da vogue...kalo tak..mmg kuar statement cemburu..haha..

Faiz Syazwan said...

hahaha..kne cilok gak,sbb eym yg ajar cilok2 ni..td dia suh cilok je gmbr dia kat fb,so apa lg,gmbr awk pun sy cilok..hahaha..

ok la da vogue,xmo cemburur2,hehe..:P

Tfaaaaaa said...

kwn tfa pon law kt MMU Melaka.heh

nantikan entri khas untuk faiz mlm ni.kahkah..sebab ai kan da bizibodi sket bile wikdays.

ahaks :D

Faiz Syazwan said...

hahaha..ok,i'll wait for that,pastu tunggu la ntri khas utk tfa lak,haha..:P

EYMM said...

best en lagu tu,kata jela best.

because i know my music taste is good.hahaha perasan.

thnks faiz,seronok dpt skype and so sweet u blog about me too.

take care budak tua.

Faiz Syazwan said...

haha,nk ckpbest sgt tu xdela,hehe..:P

tp still boleh lyn ok,hehe..and still, u always be my reference of music, although not all music type u like i will like too,hehe..ayat mcm terabur je ni..

nice to skype with u too,hehe..

EYMM said...

hahahha im flattered,
well different people have different view and perspective.
btw,tu lagu my band sang during our battle.

me too.tc.

Faiz Syazwan said...

wah,eym sudah ada band ke?dahsyat2..why i dont even know it?btw,nice la wey,hehe..