Sunday, February 13, 2011

Sedikit sebanyak tentang aku (versi tambahan)


Salam kepada semua.

Wah! Semakin menjadi-jadi nampaknya aku mengemaskini blog dengan entri-entri baru. Baru terperasan makin rajin kebelakangan ini. Tahniah untuk diri aku. :)

Ok, tajuk hari ini adalah tentang aku. Aku rasa aku perlu menyenaraikan sedikit sebanyak tentang aku, ada yang pelik, ada yang tak pelik sangat. :D

Ini versi tambahan dari entri sebelum ini, iaitu 'Tag Dari Zaty'.

1. Suka bangun pagi, kemudian tak boleh tidur balik kecuali jika malam tersebut aku tidur lambat sekitar jam 02:00-04:00 pagi.

2. Jika aku suka pada sesuatu jenama, aku akan terus menyelidik tentangnya sehinggalah aku berjaya memilikinya. Contohnya, si comel 'iPod Shuffle' yang dah berjaya aku miliki. Tapi sekarang masih lagi sibuk-sibuk buka laman sesawang 'Apple' juga. :)

3. Aku tak suka melihat sesuatu yang berlanggrana dengan etika manusia. Contohnya, membuang sampah merata-rata. Kalau aku berkesempatan untuk mengutip sampah itu, dan jika keadaan semasa itu tenang sahaja (maksudnya seperti : bukan sampah di tengah-tengah jalan raya yang sibuk), pasti akan aku kutip dan buang di tempat yang sepatutnya.

4. Suka mengambil kira kesan sesuatu tindakan itu dengan berfikir panjang sehingga tiba-tiba aku akan menjadi 'blur'. Ini agak pelik. :P

5. Agak gemar bermuhasabah diri, tapi kadang-kadang, muhasabah sahaja, tiada tindakan. Ini bodoh namanya, haha..

6. Aku suka melihat sesuatu yang tersusun. Kalau aku ada terperasan sesuatu yang tak selari atau tak rata, aku akan menjadikannya selari dan lebih tersusun walaupun ketika di tempat awam.

7. Dokumen-dokumen aku agak tersusun, seperti fail-fail lagu. Tajuk lagu-lagu aku semuanya tersusun. Nak jadi seperti ini memang penat, tapi aku dah terbiasa, maka kurang sedikit penat tu. :)

8. Aku kurang minat berjalan tanpa tujuan. :)

9. Aku mempunyai sepasang saja kasut jalan, iaitu 'Converse All Star' berwarna 'grey'.

10. Dalam hidup aku hanya dalam 2 kali sahaja aku menyambut hari jadi secara majlis besar-besaran di kalangan keluarga.

11. Aku ada parut di dagu dan peha kanan. Ini tanda aku seorang 'gengster', hahaha...

12. Menggemari no 12. Sempena hari kelahiran aku iaitu 12 April 1988.

13. Tangan kanan dan kiri aku tiada sebarang aksesori. Bakal ada jam tangan, penat menunggu duit insurans ni. :(

14. Aku seorang yang tak suka bergantung pada orang lain, ini tertakluk pada keadaan semasa. :)

15. Aku sayangkan semua yang rapat dengan aku.

16. Kadang-kadang aku akan menjadi emosi, tapi bersebab,bukan emosional tak tentu fasal. (Di isi atas permintaan Fahrul Idham)

17. No kegemaran teman wanita, sebab hari jadinya jatuh pada 17 Mac 1988. (Di isi atas permintaan beliau).

18.

19.

20.

Yang baki lagi ni, boleh tak anda senaraikan untuk saya? Biasanya, orang lain memandang kita dengan persepsi yang berlainan, jadi silalah beri pandangan anda. :)

*Pagi-pagi dengar lagu Francisca Peter. Merdu.

9 comments:

cik DV said...

nak isi num 17....ni besday awek ak...hehehe

Faiz Syazwan said...

haha,t sy isikan..

peroltz said...

letak la yg ko seorg yg emosional

Faiz Syazwan said...

ok,ak isi,tp emo ada sebab,haha..

peroltz said...

terbaek

Chapit Zulkefli said...

aipod? naiss~

Faiz Syazwan said...

hehe..nice gak la..try2,jgn x try..

Mak Uteh said...

Kesiannya Faiz ada 1 kasut je...nanti mak uteh belikan lagi satu ea..mak uteh punya kasut..hmmmm kalau boleh satu baju satu pasang kasut..

Faiz Syazwan said...

mak uteh - eh xpe2,x perlu susah payah..nanti2 la faiz beli sndiri..kasut org laki ni mahal,ssh nak jumpa murah2 mcm kasut perempuan..xpe ea..t faiz beli sndiri..:)