Thursday, January 20, 2011

Burung yang marah

Salam kepada semua.

Ya, hari ini, di pagi yang indah ini, aku ingin bercerita mengenai burung yang marah. Cerita ini tiada kaitan dengan sesiapa sahaja, sama ada yang amsih hidup atau yang telah meninggal dunia. Cerita ini berkaitan dengan sebuah permainan. Saya ulangi, hanya sebuah permainan.

Sebenarnya, lebih tepat lagi, burung yang marah ini dibangunkan oleh sebuah syarikat terdaftar bernama 'Rovio Mobile'. Permainan ini pada pertama kali dilancarkan untuk platform sistem operasi bagi produk 'Apple' pada Disember 2009.

Permainan ini menjadi fenomena di mana hampir 12 juta salinan telah dimuat turun dari 'Apple's Store'. Kemudian, permainan ini dicipta pula untuk versi komputer peribadi (PC).

Tujuan aku menulis tentang burung yang marah ini adalah untuk berkongsi dengan anda semua keseronokan bermain permainan ini di layar yang lebih besar. Pertama kali aku bermain dengan permainan ini adalah ketika di 'Mac Store' di Berjaya Times Square. Bermain pula menggunakan 'iPad'. Sangat kecil pula skrin, hanya 10". Pasti tidak puas.

Hari ini, aku membelek-belek internet, dan akhirnya terjumpa dengan pautan untuk memuat turun permainan ini.

Dipersembahkan, permainan bernama 'Angry Bird'!

Muat turun di pautan ini.

Angry Bird For PC (Hotfile).

Oh ya, jangan lupa ucapkan terima kasih kepada pemilik laman sesawang 'angrybirdforpc' di angrybirdforpc.

Aku ingin meneruskan perjuangan berlawan dengan makhluk berhidung penyek, yeah!

Perjuangan menentang si hidung penyek.

*Hidupku kan damaikan hatimu.

8 comments:

cik DV said...

sy 1st time men nih kat samsung galaxy 5...

AiDa AzRyN said...

lawo ah makhluk idung penyek tu.. haha.. XD

Kehidupan Baru said...

best2...x yah beli ipod kat pc pun leh main..tp klu main game ni kena jg emo tu sket..hihih..walaupun game dak2 ...haha

Faiz Syazwan said...

dv - haha,awk mmg,kaya..:P

aida - haha,lawa ke lawak?comel2 mmg comel,haha..tp misi kt sbnrnya nak bunuh dia..kill kill kill..

kb - haha..game ni xleh blah,ak men bising je..tensen sbb x dpt bunuh makhluk hijau ni,haha..

Chapit Zulkefli said...

naisss~ OTW donlot game ni bro!

Faiz Syazwan said...

download jgn x download,haha..best kot,dah addict ni,haha..

Chapit Zulkefli said...

demmmmmmmm~ da start main mmg xleh stop. mofo. hahaa

Faiz Syazwan said...

haha,men smpi puas,nice..haha..