Tuesday, April 21, 2009

Rahsia Di Sebalik Jenis Darah

Salam kepada semua.

Hye kawan-kawan, entri kali ni agak istimewa sed
ikit, kerana memberi info tentang jenis darah kita. Aku telah menemuinya di salah satu blog, iaitu kepunyaan saudara Budhi (http://bjue.blogspot.com). Setelah menerima izin, barulah dapat aku mengedarkannya kepada anda semua. :-) Terima kasih saudara Budhi!

Hmm, mesti kawan-kawan pernah tertanya apakah rahsia darah yang kawan-kawan miliki. Jadi, mari kita menyelidik rahsia-rahsianya melalui laporan d
i bawah ini. Layan, zass...


Apakah jenis darah anda? A? B? AB? O?

Adakah anda percaya jika saya katakan bahawa memang ada rahsia disebalik jenis darah anda? Tahukah anda banyak kajian yang dijalankan menunjukkan bahawa jenis darah dapat memberikan gambaran tentang perangai dan sifat seseorang itu? Berikut ini saya kongsikan dengan anda RAHSIA yang terselindung disebalik jenis-jenis darah.


* JENIS DARAH O

Individu yang memiliki jenis darah dari kategori ini disifatkan sebagai individu yang setia, sabar dan sentiasa yakin terhadap keupayaan dan kebolehan diri sendiri.

Selain itu individu dari kategori ini juga sering bersifat ingin menjadi ketua walau dalam apa jua perkara yang ingin dilakukan khususnya yang melibatkan kerja-kerja berkumpulan.

Sekiranya menginginkan sesuatu, anda akan berusaha
untuk mencapai matlamat tersebut walau dalam apa cara sekalipun.

Ada kalanya anda dikatakan memiliki sifat cemburu yang agak kuat.

Selain itu anda juga terlalu serius dalam persaingan sehinggakan ia mampu memberikan tekanan kepada diri anda sendiri.

Oleh yang demikian anda harus lebih bijak mengawal emosi diri anda agar tidak dikuasai dengan tekanan.* JENIS DARAH A

Keharmonian dan keamanan adalah matlamat utama dalam hidup anda. Anda gemar melakukan kerja-kerja secara berkumpulan dan anda juga g
emar melibatkan diri dengan berpersatuan.

Anda bijak bergaul dengan individu di sekeliling dan ternyata mereka juga sentiasa berasa senang untuk bekerjasama dengan anda.

Sikap sensitif, sabar, dan bertimbang rasa yang
ada dalam diri anda itu melambangkan bahawa anda tergolong dalam kategori individu yang memiliki keperibadian penyayang. Walau bagaimanapun ada kalanya anda agak degil dan terlalu kuat bekerja sehinggakan tidak mengendahkan langsung waktu untuk berehat.

Anda harus ingat, kesihatan juga perlu diutamakan. Jangan kerana terlalu leka dengan kerja-kerja anda itu, kesihatan diri pula yang ter
abai.


* JENIS DARAH B

Sempoi! Itulah ungkapan yang paling rapat dengan and
a. Anda lebih selesa dengan kesederhanaan.

Dalam perhubungan pula anda adalah individu yang terlalu jujur dan lebih gemar berterus terang dalam apa jua perkara. Dalam melaksanakan sesuatu tugasan yang diberikan, anda lebih gemar melaksanakannya dengan cara anda sendiri.

Anda adalah individu yang kreatif dan fleksibel, mudah
bagi diri anda untuk meletakkan diri sendiri dalam apa jua situasi mahupun kelompok golongan tertentu.

Anda adalah individu yang bijak bersosial. Namun ada kalanya sikap anda yang gemar berdikari dan tidak gemar meminta bantuan orang lain itu, mampu mendatangkan masalah buat diri anda dan sekali gus memperlihatkan kelemahan pada diri sendiri. Anda harus ingat bahawa, tidak semua perkara kita boleh menyelesaikannya secara bersendirian.


* JENIS DARAH AB

Tenang dan bijak mengawal emosi, itulah keperibadian yang jelas terpancar dalam diri individu yang tergolong dalam kategori darah berjenis AB ini.

Anda juga sentiasa menghormati orang lain dan ini menjadikan individu yang berada di sekeliling anda berasa selesa untuk berdampingan dengan anda.

Anda juga memiliki sikap humor semula jadi dalam diri dan sentiasa bersikap menghiburkan dan ceria.

Namun ada satu perkara yang harus anda perbaiki dalam diri anda itu. Anda perlu lebih bijak dan berani untuk membuat keputusan sendiri. Jangan biarkan orang lain membuat keputusan untuk diri anda sendiri.

4 comments:

♥♥cHeNta_tiEha♥♥ said...

hish..xleh conteng di chatbox kamoo..buat la shoutmix..senang..
heee..*promote plak..*

thanx lawt blog sy.. da follow kamoo.. sllu mlwt tieha di blog yepp... n jom exchnge link..?mahu..??

sy sdh exchnge..lalalaaa..

newy.. daku tdk tahu daku berdarah jenis apekah..huhuu...

;DD

milimilo said...

i own O blood..hehe..all the facts there quite true :)

nopx brightside said...

tieha - sy sudah follow kamu, juga sudah link, sudah YM juga..hehe..sungguh advance la kamu ni..:-)

milimilo - ouh,sape nm sbnr kamu ye? Kamilia? Neway, we own same type of blood..hehe..n xtaw la betul ke tak apa yg di describe kan tu..ada yg betul, ada yg tak kot..i guess..:-P

♥ NANA ♥ said...

salam ziarah,
got ur link from my friend's cbox, fiza.

cume nk komen...
darah AB tu...takde langsung ciri2 tu kat saya yg berdarah AB ni. hmm~ :)